Ridge Hotel Reception / Takashige Yamashita Office

0

Ridge Hotel Reception / Takashige Yamashita Office

© Kai Nakamura© Kai Nakamura© Kai Nakamura© Kai Nakamura+ 23


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    122 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2021


  • Photographs

  • Main architect:

    Takashige Yamashita

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. Located on the hillside next to the street that leads to Mount Fuji from Gotemba, Shizuoka, the Reception Annex welcomes visitors to hotel pavilions that span the vast landscape. The area, called Takane, is part of a huge forest where a small stream murmurs with a very close and clear view of Mount Fuji to the west.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
Plan
Plan
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
Section
Section
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Despite its huge natural background, this site is still quite easy to access from the city center, located just 15 minutes by car from downtown Gotemba and easily accessible from the nearest highway interchange. The client had planned to organize accommodation facilities in this area, and a main management annex was needed to set up a reception area as an entrance to the whole project.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

In our perception, wooden cottages in a simple gabled roof scattered across the hillside landscape, each to be used as a private hotel room for group visitors, were part of a given natural environment among which the reception would also be seated. We suggested the administration building resonate with its surroundings, keeping order from others, while twisting and creating its own rules to further extend the design.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
Elevations
Elevations
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The facade facing the street displays a primitive cross-sectional outline harmonized with the other houses at first glance, somehow one side of the roof stretches low and then curves up towards the direction of Mount Fuji , offering a native landscape from the living room under the inverted roof. vaulted ceiling.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The rectangular volume, slightly offset to touch the rounded edge of the roof at its corner, also expands in a differentiated layout but without changing the orientation. This particular movement extending the gabled roof in a curvilinear fashion engenders the welcoming gesture of the eaves at the entrance which open like drapes drawn to the side. We expect the reception on the ridge to be a place to integrate the awe-inspiring nature and hotel units both visually and emotionally to greet visitors to the region as a whole.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura



Source link

Share.

About Author

Comments are closed.